pondělí 12. září 2016

Univerzita třetího věku o lidském zdraví

Dalším semestrem pokračuje v břeclavské knihovně Virtuální univerzita třetího věku (VU3V). Úvodní přednáška tohoto semestru proběhne v úterý 27. září v 15 hodin v malém sále knihovny, registrace studentů začíná o hodinu dříve – od 14 hodin, přihlásit je ale možné se i kdykoliv během září ve studovně knihovny.

Pro podzimní semestr si studenti vybrali téma Lidské zdraví. Výukový garantem tohoto semestru je MUDr. Emerich Majer. Šestidílný cyklus přednášek je věnován výkladu základních pojmů v lékařství, nervové soustavě a jejím chorobám, nemocem stáří a dalším nejzávažnějším chorobám postihujícím člověka.


Ke studiu se stále mohou přihlásit i zájemci, kteří zatím se studiem Virtuální univerzity třetího věku váhali. Podmínky studia totiž umožňují se ke studiu kdykoliv připojit, případně některý semestr studia vynechat. Po absolvování šesti kurzů – neomezeně časově – má senior nárok na promoci v aule ČZU v Praze. Virtuální Univerzitu třetího věku mohou studovat osoby se statutem důchodce, invalidní důchodci bez rozdílu věku i osoby kategorie 50 + (nezaměstnaní).

Další informace lze získat na stránkách u Mgr. Jaroslava Čecha, který celé studium Univerzity třetího věku v břeclavské knihovně organizačně zajišťuje – tel. č. 725 107 305 nebo e-mail cech@knihovna-bv.cz

Žádné komentáře: